Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Διαβάσματα [093] - Hans Fallada

Ο θάνατος βγαίνει σεργιάνι! Πέντε άντρες αποφασισμένοι για όλα, και σε μία εποχή όπου δεν φαίνεται να υπάρχει καμία κοινωνική συνοχή, σε μία εποχή όπου διαλύονται και γκρεμίζονται τα πάντα, σ’ αυτή την εποχή όμως η ζωή εμφανίζεται ενωμένη απέναντι στον θάνατο! Η ζωή είναι αυτή που φράζει τους δρόμους και έχει μάτια παντού. Στις λεωφόρους των μεγαλουπόλεων, αστυνομικοί σταματούν κάθε περαστικό για να του κάνουν έλεγχο – ένα φουλάρι, ένα παντελόνι μπορούν να κρύβουν έναν κατάδικο. Οι φτωχογειτονιές, τα στέκια όπου κρύβονται οι εγκληματίες παρακολουθούνται πιο εντατικά από ποτέ, και στις μικρές πόλεις η αστυνομία περιπολεί στα στενοσόκακα πίσω από τα σπίτια, εκεί που ξανοίγονται σε κήπους και αυλές.

Hans Fallada, «ΛΥΚΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΛΥΚΟΥΣ Β' ΤΟΜΟΣ», Gutenberg (Orbis LiteraeEditiones Minor), Πρώτη Έκδοση: Δεκέμβριος 2020, ISBN: 978-960-01-2180-3, Μετάφραση: Ιωάννα Αβραμίδου,  Κεφάλαιο XII, ενότητα 5, σελίδα 2025.

2 σχόλια:

  1. Ωωωωωω ερεβώδης ατμόσφαιρα και περιγραφές αγαπητέ φίλε. Δεν το ήξερα το βιβλίο και από τη μικρή σου περιγραφή καταλαβαίνω ότι πρόκειται για πολύ δυνατό και ζόρικο έργο.
    Σε ευχαριστούμε και πάλι πολύ.
    Την καλησπέρα και την καλή μου βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννη,

      Αξίζει, θαρρώ, τον κόπο να το διαβάσει κανείς.

      Να είσαι Καλά,
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή