Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Διαβάσματα [027] - Dean Koontz

Ο Ενρίκε χαμογέλασε  και κούνησε το κεφάλι. «Κοπέλα μου, έχεις σανιδώσει το γκάζι και πας ολοταχώς για τσιμεντένιο τοίχο». «Η αρνητική  σκέψη φέρνει  αρνητικά αποτελέσματα». «Η θετική σκέψη δεν πρόκειται να κάνει το τσιμέντο χαρτόνι».

Dean Koontz: «Ψίθυροι Θανάτου», Ψυχογιός, 2019, ISBN: 978-618-01-3184-0, Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής, Ο Ένατος Όροφος - Κεφάλαιο Ένατο, Σελίδα 449.

9 σχόλια:

  1. Γιατί οι αρνητικές σκέψεις, πληθυντικός? και η θετική σκέψη ενικός?, υπάρχει ένα μπέρδεμα εδώ και μας μπερδέψατε και στη γραφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνωστό, ελπίζω, λάθος αντιγραφής. Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση (έκανα ήδη την απαραίτητη διόρθωση) και την απόδειξη ότι έχω έναν, τουλάχιστον, αναγνώστη. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφεστατος ειστε πάντα, απλά έτυχε, και θεώρησα ότι οι αρνητικές σκέψεις πάνε δυο-δυο σαν τους Χιώτες, καλή σας ώρα, ενώ η θετική στέκεται και μόναχη της άνετα...

      Διαγραφή
  3. Από τη στιγμή που το διάβασα, θέλω να σου γράψω, πόσο πιστεύω στις θετικές σκέψεις, ίσως βέβαια δεν θα λειτουργήσουν για την ηρωίδα του βιβλίου σου. Αδιέξοδο; Τέλμα; Ποιός ξέρει αν μπορεί να υπάρξει επιστροφή; Και πάλι οι θετικές σκέψεις δεν είναι αυτές που θα βοηθούσαν;
    καλημέρα ολίγιστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια χαρά είναι οι θετικές σκέψεις αρκεί να κάπου πατάνε (διαφορετικά καταλήγουν χαζοχαρούμενες). Η ηρωίδα (Jane Hawk)μια χαρά τα κατάφερε και σε αυτό, το δεύτερο, από τα πέντε βιβλία της σχετικής σειράς. Στο είπα; Εδώ και δύο - τρεις μέρες μάλωσα με το θαυμαστικό. Καλή, δροσερή συνέχεια Στέλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι, Χαρά.

    Καλό βράδυ,
    Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως, το να ξεκινάς να κάνεις κάτι και να έχεις αρνητικές σκέψεις, είναι αντιφατικό. Αν το θες να γίνει, προσπαθείς όσο μπορείς, χωρίς να το σαμποτάρεις στο μυαλό σου. Είναι σαν εκείνο το μακρινό άλμα στην απέναντι όχθη, που μπορεί να σου βγει, αν το κάνεις με όλη σου την πίστη - αν, όμως, έστω για μια στιγμούλα, αμφιβάλλεις, τότε η αυτοσυγκέντρωσή σου πάει περίπατο και εσύ βουτάς στο κενό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα,

    Υπάρχουν πράγματα που θέλεις να κάνεις, πράγματα που πρέπει να κάνεις και οι συνδυασμοί τους. Σε κάθε περίπτωση η θετική, μέχρι ενός ορίου, σκέψη θα συμφωνήσω ότι βοηθά.

    Να είσαστε Καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην/ον ανώνυμο φίλο απευθύνομαι
    Εξαιρετικό το παράδειγμα σου, το άγχος για μια κατάσταση μπορεί να αλλάξει όλη τη δική μας στάση άρα και το αποτέλεσμα.
    ''Μην το κλώθεις πολύ'' έλεγε ο πατέρας μου και είχε δίκιο.
    Δύναμη, βαθιά αναπνοή και θετική σκέψη.
    Πόσο δύσκολο, επιβεβαιώνω επίσης.
    Για κάποιους ακόμη και ακατόρθωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή