Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΑνκαιΘά


4 σχόλια:

  1. Εγώ πάντα πίστευα πως οι μεγαλύτεροι δυνάστες είναι οι αδύναμοι άνθρωποι πάλι.
    Δεν υπάρχει τίποτα πιο αξιοθρήνητο από έναν αδύναμο και ευάλωτο χαρακτήρα. Αν καταλάβει και θέση εξουσίας κιόλας μπορεί να αποδειχτεί και καταστροφικό. Αδύναμοι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι όσοι καταλήγουν να είναι έρμαια των παθών τους, χάνοντας ουσιαστικά τον εαυτό τους και την αυθυπαρξία τους.
    Τα "αν" και "θα" αν συνοδευτούν από τις κατάλληλες λέξεις μας πηγαίνουν μπροστά. Δεν είναι δυνάστες.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,

      Σεβαστή η άποψή σας. Κατά τη δική μου άποψη, το "θα" δεν χρειάζεται λέξεις, αλλά πράξεις. Το "αν" είναι μία άλλη ιστορία.

      Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  2. Νομίζω ότι μεγάλη απόσταση χωρίζει αυτούς τους δυο....(και δεν αναφέρομαι στη φωτογραφία)...Το "αν" ως υποθετικό φαντάζει διστακτικό ενώ το "θα" ως πολλά υποσχόμενο και πιο ενεργητικό! Μ' αρέσουν πάντως πολύ οι λεκτικά πρωτότυποι συνδυασμοί σας... Περιττό ν' αναφέρω ότι τα γραφόμενα σας ήδη από τα 70s φαίνονταν πολλά υποσχόμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,

      Ακριβώς! Και το Αν και το Θα μπορούμε να τα διαχειριστούμε κατά βούληση σε επίπεδο σκέψης. Αλλά από τη σκέψη στην πράξη είναι που ο καθένας μας μετράει τις δυνάμεις του. Το Αν, λοιπόν, που μετασχηματίζεται σε Θα και το Θα που πυροδοτεί την έκρηξη της πράξης. Ζόρικα πράγματα κυρίως για όσους έχουν μεγάλη φαντασία ή επιθυμία (για κάτι τι). . .

      Ευχαριστώ, ακόμα μία φορά, για τα καλά σου λόγια.

      Καλό βραδάκι :)

      Διαγραφή