Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Διαβάσματα [089] - Ιούλιος Βερν

Όσο για τον Δρα Κιστό, ήταν ένας έντιμος γιατρός που, ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων του, θεράπευε τους ασθενείς του από όλες τις ασθένειες εκτός από εκείνη από την οποία πέθαιναν: μια δυσάρεστη συνήθεια, την οποία, δυστυχώς, έχουν αποκτήσει και όλα τα μέλη του ιατρικού επαγγέλματος, σε όποια χώρα και αν εργάζονται.

Ιούλιος Βερν, «Μια φαντασίωση του Δόκτορα Οξ», το ποντίκι εκδόσεις, Νοέμβριος 2005, ISBN: 960-8402-71-9, Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής, 5 «Όπου ο δήμαρχος και ο σύμβουλος κάνουν μια επίσκεψη στον Δρα Οξ – και όσα συμβαίνουν εκεί», Σελίδα 36.

2 σχόλια:

  1. Ιούλιος Βέρν! Ο συγγραφέας των παιδικών και νεανικών μας ονείρων! Ο άνθρωπος που πρώτος μας ταξίδεψε στους κόσμους της φαντασίας. Η Πρώτη μας μύηση στη λογοτεχνία του φανταστικού στην προ Τόλκιν εποχή μας. Τι να θυμηθώ. Τα πρώτα μου μαγικά ταξίδια. Πόσο τα αγαπώ ειλικρινά.
    Μου τα θύμισες φίλε και σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννη,

      Όντως, με τα έργα του Ιούλιου Βερν γνώρισαν τα βιβλία και την χαρά της ανάγνωσης γενιές πολλές. Ομολογώ ότι, σαν παιδί μιας από αυτές τις γενιές, έχω στη βιβλιοθήκη του 38 βιβλία του. Δεν νομίζω ότι ο Βερν εξακολουθεί να έχει τη θέση που είχε. Άλλου είδους βιβλία και άλλοι συγγραφείς βρίσκονται στο προσκήνιο.

      Να είσαι Καλά! :)

      Διαγραφή