Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Άρνηση εν εξελίξει

 

4 σχόλια:

  1. Καμμιά φορά, αυτή η γκρίζα σιωπή είναι πολύ καλύτερη από άλλες αντιδράσεις, πχ το να σε μειώνει κάποιος με τον τρόπο του γιατί ας πούμε θεωρεί ότι έχεις υποχωρήσει πολύ περισσότερες φορές από όσο θα άντεχε. Έχει μια αξιοπρέπεια η σιωπή!
    Καλημέρα Νικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γκρίζα σιωπή έχει τις διαβαθμίσεις της και μερικές φορές, όντως, έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια. Δεν είναι η περίπτωσή μου. Μιλώ για μία σιωπή που, κατά τη γνώμη μου, εισπράττω αναίτια από ένα πρόσωπο που θα επιθυμούσα να βρίσκεται ανάμεσα στους φίλους μου. . .

      Καληνύχτα Στελ.

      Διαγραφή
    2. Κάπου διάβασα πως, είναι δεδομένο ότι οι φιλίες κάποια στιγμή τελειώνουν γιατί ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του. Είναι μέσα στην εσωτερική μας εξέλιξη κι αυτό. Καθώς αλλάζουμε με τα χρόνια, έχουμε άλλες ανάγκες. Επίσης, δεν ξέρουμε τί γίνεται μέσα στο δικό μας μυαλό καλά καλά, σκέψου το χάος στο μυαλό, στα αίτια των αποφάσεων των άλλων.
      Καλό μεσημέρι Νικ.

      Διαγραφή
    3. Όλα κάποια στιγμή τελειώνουν και αυτό είναι, κατ' αρχάς, αποδεκτό. Το πώς τελειώνουν είναι άλλο ζήτημα. Πιστεύω κάποια στιγμή να μάθω γι' αυτήν τη μακρόσυρτη, γκρίζα σιωπή. Θα μάθω και θα αποφασίσω αν και, σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει το πλαίσιο που θα μου επέτρεπε να παραπονεθώ και, πολύ περισσότερο, να διαμαρτυρηθώ και αυτό με ζορίζει. . .

      Καλό ΠΣΚ Στελ!

      Διαγραφή